Onboarding is emotie

Onboarding is emotie

Mensen werken niet meer jaren voor één bedrijf en willen in korte tijd het maximale uit hun job halen. Combineer dat met het allerhoogste aantal vacatures ooit en dat maakt het voor HR-managers een uitdaging om nieuwe medewerkers te binden. 25 procent van alle nieuwe medewerkers vertrekt binnen het eerste jaar en de grootste piek daarvan ligt in de eerste 45 dagen. Dat kost een middelgroot bedrijf al gauw zo’n € 25.000 aan productiviteit per vertrekkende medewerker!

Een goed inwerkprogramma zorgt voor meer loyaliteit en betere keuzes bij nieuwe collega's. Dat levert direct geld op als ze hierdoor langer blijven, maar bespaart ook kosten doordat mensen die niet bij je passen eerder weggaan.

Bij TinQwise weten we uit ervaring dat inwerken succesvol is als nieuwe medewerkers zich happy voelen en snel hun talent kunnen inzetten. Daar komen natuurlijk praktische zaken bij kijken, maar het begint bij emotie. Met onze onboarding-lijn TinQwise Newbies maken we inwerken bijzonder door in te spelen op de specifieke emoties die mensen ervaren als ze met een nieuwe job starten.

Maak inwerken bijzonder

Met TinQwise Newbies onboardingpakketten voor elk type bedrijf

Onze onboarding productlijn TinQwise Newbies is ontworpen vanuit de emotionele onzekerheid die ieder van ons tegenkomt bij het starten van een nieuwe job.

Uitgangspunt daarbij is dat iedereen een newbie is. Hoe ervaren ook, als je een nieuwe job start komen er altijd nieuwe dingen op je af. Newbies helpt je zo snel mogelijk aan werkgeluk en een goede start. En Newbies verbindt collega’s. Succesvol onboarden doe je namelijk niet in je eentje, maar samen.

Bekijk hier de vijf principes die de basis vormen van Newbies

Voor elk type bedrijf, voor elk budget en elk timeframe is er een onboardingpakket. Bekijk ze hieronder.

Newbies Kickstart

In één dag up and running met onze onboarding app

Liever vandaag starten dan morgen? Met Newbies Kickstart ben je in één dag live met onze onboarding webapp. Deze app is ontworpen vanuit de psychologische uitdagingen die een nieuwe job oproept bij mensen én gebaseerd op onze eerder opgedane ervaring en inzichten. We weten wat nieuwe medewerkers beweegt en met deze app krijg je ze snel aan boord.

Wat krijg je bij Newbies Kickstart?

  • Alle nieuwe collega's krijgen een pre- en onboardingprogramma en toegang tot jullie eigen onboarding app.
  • Newbies coacht, informeert, stimuleert en daagt uit. Zodat nieuwe collega's zelfverzekerd van start gaan, snel een bijdrage kunnen leveren en zich onderdeel voelen van jouw organisatie.

Zo doen we dat

  • We dompelen new hires direct na het tekenen van hun contract onder in de cultuur van je organisatie. Zo creëren we echte brand ambassadors.
  • We bereiden new hires niet alleen perfect voor op hun job, maar zorgen ook dat ze snel hun toegevoegde waarde voor de organisatie ervaren: hoe kun jij als nieuwe medewerker een eerste succesvolle bijdrage leveren? Dat is dé manier om nieuwe mensen te binden aan je organisatie.
  • We benutten de kracht van de groep om new hires snel productief te krijgen. Want onboarden doe je niet alleen: je voelt je veel sneller thuis in een organisatie als je contact hebt met andere (nieuwe) collega’s en als je je gezien en gewaardeerd voelt. Daarom brengen onze onboardingprogramma’s mensen in contact met elkaar.
Zo doen we dat

Meer nodig?

Bekijk dan de extra’s bij:

Newbies Special: onboarding app met keuze uit extra’s: events, buddy support, content, koppeling HR tools.

Newbies Custom: gepersonaliseerd en one of a kind onboarding journey. Volledig op maat.

Meer weten?

Wil je meer details of weten wat de kosten zijn? Mail naar kristin@tinqwise.be of wim@tinqwise.be

Meer weten?

Meer weten? Stel hier je vraag