Ageas

Gear Up

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij met vestigingen in Europa en Azië. Ageas voorziet miljoenen retail- en businessklanten van levens- en niet-levensverzekeringen. In de meeste landen waar ze actief zijn, behoort Ageas tot de top verzekeringsmaatschappijen/groep marktleiders. Zo is Ageas in België de nummer één verzekeraar. 

Ageas Academy

In 2015 lanceerde Ageas de Ageas Academy: een opleidingsinitiatief om de vaardigheden en competenties van hun werknemers te versterken. De hoofddoelgroep van de Academy is het senior management (300 personen). Recentelijk besloot de Academy haar aanbod uit te breiden naar nieuwkomers in het Corporate Centre met een cursus rond ‘The basics of insurance’. Deze doelgroep omvat 600 personen verspreid over heel de wereld en bestaat naast senior, ook uit middenmanagement. 

Gear Up

Ageas zocht een manier om deze internationale doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken en ontwikkelde samen met TinQwise ‘Gear Up’: een online leermodule over de basisprincipes van verzekeringen en de financiële waardeketen. De module bestaat uit 100 minuten vrij te volgen content verspreid over verschillende kennishoofdstukken en een oriënterende quiz om naar het kennisniveau van de cursist te peilen en hen wegwijs te maken in de module.

De voordelen

De keuze voor een online leermodule heeft belangrijke voordelen: Ageas kan zo onder meer reiskosten vermijden, het onboardingproces verbeteren en het te kort aan training door managers opvangen, maar ook een flexibele leeromgeving aanbieden die cursisten de vrijheid geeft om deze op eigen tempo te ontdekken.