Spaced Repetition

 Creëert een onvergetelijke leerervaring

Creëert een onvergetelijke leerervaring

Prikkels, prikkels en nog eens prikkels. Een dag zit boordevol nieuwe ervaringen en (nieuwe) kennis. Maar hoe zorgen we dat wat we moeten bijleren, ook effectief onthouden wordt? Ontmoet spaced repetition


Spaced repetition (gespreide herhaling) is een combinatie van spaced learning (gespreid leren) en micro learning (micro-leren). Met andere woorden wie leert via spaced repetition leert in kleine spurtjes, en komt regelmatig op verschillende manieren in aanraking met de leerstof.

Spaced Learning

Dankzij Ebbinghaus weten we dat we niet alleen een leercurve ervaren — we hebben tijd nodig om te leren — maar helaas ook een vergeetcurve — we vergeten wat we leren als we het niet frequent gebruiken.

Met spaced learning spreid je leren over een langere periode waardoor je leerretentie hoog blijft. Zo kan je de leerstof telkens op een nieuwe manier aanbieden in plaats van op die ene “beste manier”. Maak je daarbij ook nog gebruik van een mobile first campagne, dan kunnen deelnemers ‘on-the-go’ leren, waar en wanneer ze maar willen. 

Micro Learning

Micro learning is dan weer het leveren van informatie in stukjes — de zogenaamde learning bites. Zo kan je hele hoofdstukken opdelen in bites van ongeveer 3 – 7 minuten. Je leerstof is uitdagend én blijft verfrissend.

Bijkomend voordeel is dat alle inhoud niet in één keer ontwikkeld wordt. Er is ruimte om in te spelen op actuele situaties en feedback uit de beoogde doelgroep. Dit maakt de interventies precies op maat, actueel en persoonlijk. Een belangrijk vertrekpunt voor het veranderen van houding en gedrag.

Niet onbelangrijk, door leerstof te spreiden houd je werknemers gemotiveerd om te leren en kunnen ze na het leren hun werk sneller hervatten.