PSA Antwerp

Applicatietraining voor havenmedewerkers

Applicatietraining voor havenmedewerkers

In 2018 lanceerde PSA Antwerp een grootschalige update van hun logistieke software. Voor de medewerkers betrokken bij de planning en operaties is dit natuurlijk wennen. De GTOS applicatietraining voorziet een realistische leeromgeving voor hen om met deze verandering om te gaan.

Slimmer

GTOS staat voor ‘Global Terminal Operating System’. Samen met TinQwise België ontwikkelde PSA Antwerpen een applicatietraining bestaande uit 36 levensechte cases. De 200 havenmedewerkers betrokken bij de logistieke planning en operaties krijgen er de nodige uitleg, juist op het moment dat ze elke nieuwe handeling aanleren. 

Slimmer

Socialer

Bij een applicatietraining gaat het in de eerste plaats over het zelfvertrouwen van de gebruikers. We maken hen wegwijs in het nieuwe systeem en zorgen ervoor dat ze niet gedemotiveerd raken door alle nieuwe features. Is een medewerker alsnog het 'hoe' van een actie vergeten? Dan kan hij dit in no time overzichtelijk in de applicatietraining terugvinden.

Socialer

Té gek

Van alle containers die Antwerpen binnenkomen, passeert maar liefst 80% langs een PSA terminal. In 2017 verwerkte PSA Antwerpen 10 miljoen TEU’s, oftewel “Twenty foot long Equivalent Units". Omgerekend zijn dat 28.000 containers pér dag. De kans dat jij en ik dagelijks heel wat goederen gebruiken die per boot, trein, of truck door PSA werden vervoerd, is daarmee héél groot. Petje af! 
 
Té gek

Deze TinQers werkten mee aan dit project