Kies je koers

Mensen met een beperking zijn vaak iets kwetsbaarder. Bij Pameijer vinden ze dat zij daarom recht hebben op ondersteuning, zodat zij als volwaardig persoon in én met de samenleving kunnen leven. Bij deze begeleiding is Pameijer op zoek naar een online tool die zowel coaches als jongeren een rode draad biedt in de omgang met alledaagse situaties.

Pameijer

Vraag

Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is de overgangsfase naar een ‘volwassen leven’ nog spannender en niet gemakkelijk. Een extra uitdaging dus om de dingen die moeilijker gaan, te overwinnen. Pameijer vroeg TinQwise om een online tool te ontwerpen dat zowel jongeren als begeleiders helpt bij het uitstippelen van een leerpad. Zodat jongeren de kans krijgen om op individueel niveau en op eigen tempo te werken aan thema’s die voor hem of haar van belang zijn. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat de jongeren een continue gevoel van vooruitgang ervaren. Zoals we bij TinQwise zeggen: ‘Don’t forget to be awesome’!

Antwoord

TinQwise ontwierp ‘Kies je koers’ voor Pameijer. Een duidelijke tool waar jongeren stap voor stap en samen met hun coach doorheen lopen. De tool is gericht op kennisverspreiding, maar vooral ook op  ontwikkeling van onderliggende competenties via een interactieve manieren van e-learning. Een duidelijke navigatie voorkomt dat jongeren onnodige cognitieve belasting ervaren in het gebruik van de tool. Hierdoor kunnen ze de weg kwijtraken en afhaken. Ze geven hun volledige aandacht aan de onderwerpen en oefeningen die aan bod komen en daarmee wordt zowel de gebruiksvriendelijkheid als het leerrendement vergroot. Bovendien is alles aantrekkelijk vormgegeven, want van leren moet je wel vrolijk worden vinden wij!

Leervorm

  • Online academy

    Een online academy is een ideale manier om management en medewerkers 24/7 een leeromgeving te garanderen die hen informatie en inspiratie biedt. In een online academy blijven alle online opleidingen up to date en overzichtelijk. Zo wordt leren een ongoing proces in elke organisatie.

    Toon meer leervormen