De meeste mensen zijn andere mensen

Probeer het maar eens. Jij bedient de muis en de ander het toetsenbord. En dan samen een zenuwspiraal volgen... of samen een pizza maken. Wie wil wat? Goede voorbeelden om met elkaar te praten. En dat is precies het doel!

Vraag

Ontwikkel een online module waarin (licht) verstandelijk gehandicapte cliënten en hun begeleiders getriggerd worden om met elkaar in gesprek te gaan. Over koetjes en kalfjes, maar ook over identiteit en kwaliteit van bestaan. Want als je elkaar beter begrijpt, kun je meer rekening houden met elkaars behoeften en wensen.

Antwoord

De teams, een cliënt en begeleider, kruipen samen achter de computer. In een aantal weken doorlopen ze vier online sessies. Ieder sessie komen er verschillende oefeningen en opdrachten voorbij die ‘via het scherm’ richting geeft aan hun communicatie en gesprekken. Zo leren ze meer over elkaar en over elkaars wensen en behoeftes. In de praktijk bleek dit niet alleen nuttig voor begeleiders, maar ook voor clienten samen met hun ouders of broers en zussen.

Wat bleek? Tot grote hilariteit van de cliënten hadden de meeste begeleiders vaak veel meer moeite met het onder de knie krijgen van de games in de verschillende sessies dan zij!

Leervorm

 • Blended learning

  Wij 'zijn' van online leren maar vinden dat een combinatie vaak meer resultaat oplevert. De mix met klassikale training is bekend, maar wij zijn ook fan van combi's van online leren met online coaching, virtual classrooms, trainingsacteurs of zelfs een feest of event!

  Toon meer leervormen

Het resultaat

 • Screenshots van het resultaat

  Screenshots van het resultaat

 • Screenshots van het resultaat

  Screenshots van het resultaat

 • Screenshots van het resultaat

  Screenshots van het resultaat