VIVO

VIVO - Ziedet?

VIVO - Ziedet?

Wie is VIVO?

VIVO is de Vlaamse koepelorganisatie en hét opleidingsinstituut bij uitstek voor de social-profitsector. Vlaamse en federale organisaties die vragen hebben over vorming en tewerkstelling, kunnen altijd bij VIVO terecht. Ze biedt niet enkel opleidingen aan, maar geeft ook advies en hulpmiddelen rond hr-, agressie- en diversiteitsbeleid. 

Zorg voor dialoog

Werken in de zorg is werken in een diverse wereld. En om in die wereld tot een constructieve ontmoeting te komen, is een gedeelde dialoog en een cultuursensitieve houding essentieel. Deze houding aanwakkeren bij (toekomstige) zorgverleners via gedragsverandering bleek een hele klus. Daarom klopte VIVO bij TinQwise aan. En met succes! 

Zorg voor dialoog

Ziedet?

TinQwise riep ‘Ziedet?’ in het leven: een blended leertraject, bestaande uit 6 e-learningmodules en daarbij horende leerwijzers. Want niet enkel hulpverleners kunnen met de leermodules aan de slag, ook leerkrachten in de zorgsector krijgen de nodige tips & tricks over hoe ze dit online materiaal in de lespraktijk kunnen gebruiken. 

Ziedet?

Ziedet echt?

‘Ziedet?’ werkt stapsgewijs. Door middel van uitgewerkte casevoorbeelden en reflectie komt de hulpverlener oog in oog te staan met zijn eigen vooroordelen, conflicten en angsten. We reiken hem de juiste tools aan om de etnische of levensbeschouwelijke verschillen tussen hulpverlener en cliënt te overbruggen. Zo leert de zorgverlener niet enkel (groei)kansen te zien in deze verschillen, maar ook op een cultuursensitieve wijze in dialoog te gaan. 

Ziedet echt?

Van een succes gesproken!

Niet alleen VIVO werd dolenthousiast van het resultaat, ook de eindgebruikers spreken van een laagdrempelige en herkenbare leeroplossing. Meer zelfs, VIVO werd ESF-ambassadeur Levenslang Leren met ‘Ziedet?’! Bekijk het zelf in de video hierboven. 

Deze TinQers werkten mee aan dit project