Umicore

Wie is Umicore?

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land.

Umicore ontwikkelt technologieën en produceert materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen, katalysatoren… Via recyclage halen ze kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm’s. 

Leidinggevende als eerste lijn

De leidinggevende is vaak de eerste lijn voor medewerkers om vragen te stellen als: “Kan ik mijn overuren recupereren? Op hoeveel dagen zwangerschapsverlof heb ik recht?...”. Niets zo vervelend als je medewerkers fout te informeren of onjuiste beloftes te maken.

Umicore biedt nieuwe leidinggevenden een uitgebreid Leadership Development Program. Een belangrijk deel ervan bestaat dan ook uit informatie over alle HR-domeinen, van lonen tot verlofregelingen. Ook voor meer ervaren leidinggevenden is het niet altijd evident op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Leidinggevende als eerste lijn

#winwin

Vandaar de vraag: "Ontwikkel een online platform met enerzijds een portaal waar een leidinggevende snel de juiste en meest actuele informatie terugvindt over de verschillende HR-domeinen. En dat anderzijds een leertraject biedt voor nieuwe leidinggevenden dat hen op een leuke en interactieve manier wegwijs maakt in alle HR-gerelateerde topics."

Dit zorgt er ook voor dat leidinggevenden minder snel naar de telefoon grijpen en HR bellen voor de meest eenvoudige informatie en HR vooral nog consulteren voor de meer complexe dossiers. #winwin

#winwin

Deze TinQers werkten mee aan dit project