Rutgers Stichting

Leervorm:

Lespakket 'Kriebels in je buik'

Maar liefst 481 basisscholen onderwijzen in 2017 kinderen over seksualiteit met behulp van het lespakket ‘Kriebels in je buik’. Ontwikkeld door TinQwise samen met de Rutgers Stichting. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere het lichaam, relaties en in dat kader omgaan met social media.

De Rutgers Stichting vraagt met Week van de Lentekriebels jaarlijks aandacht voor het onderwijzen van kinderen in seksualiteit. Sinds 2012 zijn alle basisscholen verplicht om dat te doen maar hoe, daar zijn ze vrij in. Met het aanbieden van deze doorlopende digitale leerlijn – ofwel leercampagne - die slim gebruik maakt van het smartboard in de klas, helpt de Rutgers Stichting scholen met onderwijs over seksualiteit. 

Slimmer

Ook de GGD helpt mee. Zij bieden ondersteuning in de vorm van trainingen aan leerkrachten, gastlessen en het organiseren van ouderavonden. 

Dankzij slimme samenwerking tussen scholen zelf, de Rutgers Stichting, de GGD én TinQwise wordt in 2017 een record aantal kinderen bereikt. Het doel van dit alles? Kinderen moderne gevaren leren (her)kennen zoals loverboys, (on)gewilde naaktfoto’s op social media en argeloos chatten met mensen die kwaad willen. 

Slimmer

Socialer

Leerkrachten hebben hun eigen inlog om zo kant en klare lessen te kunnen downloaden voor hun eigen groep. Alle illustraties worden heel simpel rechtstreeks op het smartboard in de klas vertoond in combinatie met een vraag. 

De leerling wijst op het smartboard de juiste plek en/of antwoord aan. Er zijn lessen op maat van groep 1 tot en met groep 8 want juist samen leren over seksualiteit bevordert de zo belangrijke weerbaarheid van kinderen.  

Socialer

Kriebels

TinQwise stond borg voor concept, techniek en vormgeving. Op www.kriebelsinjebuik.nl is te zien hoe dat uit uitpakte. Met aansprekende vragen die kinderen op hun eigen niveau aan het denken zetten over seksualiteit én genoeg stof opleveren voor leerzame én leuke discussies in de klas!  

Kriebels

Learning

  • Is een leercampagne ook geschikt voor bedrijven?

    Bij uitstek! Vooral als organisaties gedragsverandering nastreven is een leercampagne een aanrader.

    Leer meer over leercampagnes.

Bekijk de video

Het resultaat