RECONNECT

RECONNECT

Een monument van expertise

“Help ons werkgevers te ondersteunen bij de re-integratie van medewerkers die de diagnose van kanker kregen.” Met deze vraag kwam Stichting Tegen Kanker aankloppen bij TinQwise. Stichting Tegen Kanker is een monument in het Belgische kennislandschap als het gaat over kanker en zet al bijna 100 jaar in op preventie en behandeling van kanker. De patiënt is steeds het punt van focus, en dat was voor deze samenwerking met TinQwise niet anders!  

Help de werkgever en zo de medewerker!

Stichting Tegen Kanker wil werkgevers en HR-vertegenwoordigers handvaten aanreiken om de re-integratie van hun medewerkers met een kankerdiagnose te begeleiden. Drie vragen stonden centraal: “Hoe stippel ik een wettelijk beleid uit?”, “Hoe bied ik administratieve ondersteuning?” en “Hoe ondersteun ik op emotioneel vlak?”. TinQwise ging met deze briefing aan de slag en RECONNECT zag het licht: een platform waarin werkgevers en HR-vertegenwoordigers zowel legale informatie terugvinden, als emotionele en praktische tips ter ondersteuning van de medewerker.  

Help de werkgever en zo de medewerker!

Het re-integratiebeleid en ik

Na een korte introductie tot het platform, geeft RECONNECT de leerder toegang tot twee informatie-stromen. In de eerste stroom Het re-integratiebeleid en ik ontdekt de HR-medewerker hoe hij een re-integratiebeleid opzet in zijn/haar/hun organisatie. Een handige checklist per fase loodst de leerder door het proces waardoor die nooit meer een stap vergeet! 

Het re-integratiebeleid en ik

Mijn medewerker en ik

In de tweede leerstroom Mijn medewerker en ik vindt de leerder een schat aan praktische en emotionele ondersteuning. Aan de hand van korte stukjes leerinhoud, steeds geformuleerd in de vorm van een vraag, prikkelt RECONNECT de HR-medewerker en werkgever. De leerder krijgt authentieke cases en wordt uitgedaagd om de kennis meteen in de praktijk toe te passen. Naast nuttige informatie over re-integratie, vindt de leerder er ook enkele tips om voor zichzelf te zorgen en een heleboel handige templates en bruikbare documenten. 

Mijn medewerker en ik

Coaching binnen handbereik

Over re-integratie lezen is één ding. Het toepassen een ander. Daarom geeft RECONNECT de werkgevers en HR-medewerkers in de interactieve content voortdurend de push om de inhoud te gaan uitproberen in hun werkpraktijk. Lukt dit niet voldoende of heeft de leerder nog nood aan extra ondersteuning? Dan kan hij via RECONNECT meteen contact opnemen met een re-integratiecoach die de verdere begeleiding op zich neemt. Met RECONNECT was re-integratie nooit eerder zo eenvoudig! 

Coaching binnen handbereik

Deze TinQers werkten mee aan dit project