NMBS

NMBS - Wat zit daar achter?

NMBS - Wat zit daar achter?

Wie is NMBS?

Als Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen verbindt NMBS elke dag duizenden reizigers met elkaar. Er werken meer dan 18.000 collega’s samen om klanten een aangename reis te bezorgen, van Oostende tot Luik, van Antwerpen tot Virton.

Die klanten komen uit alle lagen van de bevolking. En NMBS gaat ervoor om die maatschappelijke diversiteit ook terug te zien in haar personeelsbestand. Zo houdt ze voeling met de reizigers, moedigt ze innovatie aan en creëert ze een aangename werkomgeving.

Awareness

NMBS wil haar managers en HR-business partners het vertrouwen geven om met die diversiteit om te gaan. Daarom gaat ze hen niet alleen sensibiliseren, maar ook praktische handvaten geven. Zo kunnen ze zelf bijdragen tot een inclusieve bedrijfscultuur. Met deze missie klopte NMBS bij TinQwise aan.

Awareness

Wat zit daar achter?

Dat mondde uit in een e-learning waarin case-based leren centraal staat. We laten managers en HR-business partners reflecteren over herkenbare situaties en houden hen een spiegel voor. Om dat vlot te laten verlopen, gebruiken we een informele tone of voice die een groot publiek aanspreekt.

Wat zit daar achter?

Altijd in verandering

De reflectiemomenten worden teruggekoppeld naar het diversiteits- en inclusiebeleid van NMBS. Maar dat staat natuurlijk niet stil. Daarom kozen we voor een modulaire opbouw. De e-learning bestaat uit aparte modules die op zichzelf staan, maar dezelfde aantrekkelijke vormgeving hebben. Zo kan NMBS steeds modules aan het LMS toevoegen en blijft het geheel overeind.

Altijd in verandering

Dat blijkt een geslaagde strategie te zijn. NMBS diende onze e-learning samen met andere opleidingen in voor de Federal Diversity Award. Die beloont elk jaar het beste diversiteitsproject van de federale overheidsdiensten. Onze leeroplossing zal er nu meestrijden voor de prijzen!

Deze TinQers werkten mee aan dit project