Fost Plus

Leervorm:
Thema's:

Wat doet Fost Plus?

Fost Plus staat in voor de promotie, coördinatie en financiering van de inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België en dus onder andere voor de ophaling van 'de blauwe zak’! 

Vanaf 2019 werd de nieuwe blauwe zak, waar alle plastic verpakkingen bijkomen, stap voor stap ingevoerd. Fost Plus ondersteunt hierbij de ophalers door training te geven via e-learning.

De nieuwe blauwe zak

In de recyclageketen heeft ieder zijn eigen rol te spelen. De burger in eerste instantie, maar ook het onderhoudspersoneel in organisaties en de ophalers van de blauwe zak. 

Fost Plus vroeg TinQwise om een inspirerende en fun e-learning te maken voor onderhoudspersoneel en ophalers om hen te informeren over deze nieuwe regelgeving.

Wat mag wel of niet in de blauwe zak?  

De nieuwe blauwe zak

It’s a Match!

Een mooie uitdaging! Want ophalers en onderhoudspersoneel moeten in enkele seconden kunnen beslissen: het mag erin of het mag er niet in. Simpel (of dat lijkt het toch). En laat net dat de uitdaging van onze leeroplossing zijn.

Het onderhoudspersoneel en de ophalers krijgen via de e-learning ‘It’s a Match’ een reeks voorwerpen aangeboden die je naar de juiste kant moet swipen: It’s a match! of No Match! (met de nieuwe blauwe zak dus)…

We voorzien drie levels. In het eerste level leer je waarom bepaalde producten wel of niet in de nieuwe blauwe zak mogen. In level 2 en 3 word je uitgedaagd om binnen een bepaalde tijd een reeks voorwerpen juist te sorteren. Je speelt zo vaak je wil. En als je slaagt, kan je een medaille winnen.

It’s a Match!

Deze TinQers werkten mee aan dit project