Finext


Bedrijfspresentatie met levensles

Talent is schaars, werving en selectie van groot belang. Zeker in een competitieve markt als die van financiële dienstverleners. Hoe onderscheid je jezelf dan nog bij de werving van talent tijdens presentaties op hogescholen en universiteiten? Een gelikte presentatie met feiten over je bedrijf, je prestaties, klanten en arbeidsvoorwaarden is niet meer genoeg. Want studenten staan voor een belangrijke keuze na hun studie: hun eerste baan. Daarom willen ze niet alleen weten wat je als bedrijf te bieden hebt, maar ook of zij daar wel passen.

TinQwise Immersive en Finext ontwikkelden een 'bedrijfspresentatie met levensles', een interactieve presentatie die draait om het gesprek met studenten. Om wat zij willen en te bieden hebben. Tijdens de plenaire presentatie worden vragen in de vorm van dilemma's voorgelegd. De antwoorden die studenten via hun smartphone kunnen geven worden bijgehouden op een scorebord, de uiteindelijke score vullen de studenten in op een profielwebsite. 

Interessant voor de studenten, zij leren iets over zichzelf en of ze gelukkig zouden worden van een baan bij Finext. En Finext ziet meteen of er een match is.

Slimmer

Door het beantwoorden van dilemma's over de dagelijkse praktijk bij Finext, krijgt de student een goed idee over hoe daar gewerkt wordt. Daarnaast kan tijdens de presentatie meteen een gesprek worden gestart over een dilemma op basis van de gegeven antwoorden. En de student leert ook echt wat over zichzelf. 

Of je nou een Visionair, een Doorpakker, een Cultuurdrager of een (Verkeers)regelaar bent: je leert welke karaktereigenschappen bij je horen. En Finext leert of je bij hen past.

Slimmer

Socialer

In plaats van een monoloog over de organisatie start Finext een gesprek met potentiele nieuwe medewerkers. Een sociale en open houding die past bij de organisatie. 

Want zeg nou zelf: wat is er nou saaier dan een uur lang naar een of ander salespraatje luisteren? Deze oplossing maakt de brug van saaie presentatie naar toffe ervaring waarmee Finext zich onderscheidt en waar het publiek ook echt iets aan heeft.

Socialer

Het resultaat

  • Presentaties op hogescholen

    Presentaties op hogescholen

  • Stemmen via je smartphone

    Stemmen via je smartphone

  • Resultaten in je mailbox

    Resultaten in je mailbox