ABN AMRO

Altijd in beeld bij je klant

Een hypotheek aanvragen, een rekening openen of vragen over je beleggingen? Je hoeft er niet meer voor naar de bank – het kan nu allemaal digitaal. Via een online videogesprek met de adviseur van de bank, wordt de klant bediend wanneer het hem uitkomt. Gewoon vanuit de luie stoel of op vakantie.

Als onderdeel van het trainingsproces, vroeg ABN AMRO aan TinQwise Immersive een VR-learning te bouwen. Zo kunnen adviseurs van de bank het Beeldbankieren oefenen met veelvoorkomende vragen van klanten. Met een customized ABN AMRO Cardboard en hun smartphone worden medewerkers in 10 levels een ‘Beeldbankieren pro’. Om uiteindelijk de klanten die ABN AMRO 9+ ervaring te bieden. 

Slimmer

Klanten helpen met hun bankzaken via de webcam gaat anders dan wanneer een klant op kantoor binnenkomt. Want hoe heet je iemand welkom via de webcam? En hoe kun je een gesprek via beeldbankieren zo persoonlijk mogelijk maken? Door bijvoorbeeld direct collega’s in te bellen, of door vervolgafspraken meteen online te regelen. Om zo ook digitaal voor die 9+ ervaring te zorgen. En zich weer te onderscheiden als bank.

Slimmer

Socialer

Om een 'Beeldbankieren pro' te worden, moet je levels unlocken. Deze kun je alleen behalen, als je de juiste vaardigheden bezit. Collega’s kunnen zien hoe ver de ander is en ook wie er al pro is en wie nog niet. Zo stimuleren ze elkaar om ook dat certificaat te behalen.

Socialer

Gamification

Om medewerkers intrinsiek te motiveren om een 'Beeldbankieren pro' te worden, zijn er gamification-elementen toegevoegd. Levels unlocken, het behalen van trophies en het verbeteren van je eigen score dragen er allemaal aan bij dat het niet alleen leerzaam is om te doen, maar juist ook heel leuk. Zodat iedereen wel een 'Beeldbankieren-pro' wil worden. 

Gamification

Het resultaat

 • In de retailkantoren van ABN AMRO wordt geleerd met VR

  In de retailkantoren van ABN AMRO wordt geleerd met VR

 • De eerste stappen

  De eerste stappen

 • Het virtuele kantoor begint vorm te krijgen

  Het virtuele kantoor begint vorm te krijgen

 • Custom cardboard

  Custom cardboard

 • Promotie op kantoor

  Promotie op kantoor

 • Heb jij het al geprobeerd?

  Heb jij het al geprobeerd?

 • De veranderende toekomst is soms heel dichtbij.

  De veranderende toekomst is soms heel dichtbij.