ABN AMRO

5000 IT-ers future proof

Als iets continu verandert vandaag de dag, dan is het IT. Helemaal bij een financiële dienstverlener als ABN AMRO. De snelheid waarmee nieuwe technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen, in combinatie met de behoefte aan vlekkeloze customer experiences zorgt ervoor dat ABN AMRO voorop moet blijven lopen. Wat betreft de kwaliteit van hard- en software, maar vooral wat betreft die van mensen.

Wie als IT-er bij ABN AMRO werkt moet weten wat er speelt. Daarom ontwikkelde TinQwise 'Topolis': een unieke online leeroplossing die vijfduizend IT-medewerkers tegelijk vertrouwd maakt met én laat bijdragen aan de IT van de toekomst.

Topolis, the game

Topolis is de naam van een virtuele stad en dat is de context waarbinnen je leert. Je doel is om de burgemeester te helpen de stad te ontwikkelen op zo'n manier dat de stad duurzaam en toekomstbestendig is én blijft. Daar moet je missies voor uitvoeren waarin je samenwerkt en je kennis toepast en deelt. Zo kom je steeds een stap dichterbij het ultieme doel: een state of the art stad die future proof is.

Bekijk de video

Slimmer

In Topolis leer je in twee fasen. In de eerste fase doe je individueel kennis op over het nieuwe IT landschap. In de tweede fase ontwikkel je als teamlid vaardigheden die nodig zijn om je opgedane kennis toe te passen en samen te werken aan cases, gebaseerd op real life voorbeelden. 

Slimmer

Socialer

Tegelijkertijd leren teams meteen de nieuwe - agile - manier van werken. Topolis is gebaseerd op social learning: door de teamopdrachten raken medewerkers nog gemotiveerder om te presteren. Ze worden extra uitgedaagd, kunnen hun eigen prestaties vergelijken met die van hun teamgenoten én maken optimaal gebruik van elkaars talenten.

Socialer

Meetbaar succesvol

In de afgelopen twee jaar groeide Topolis uit tot een fenomeen binnen ABN AMRO IT. 

5.000 gebruikers wereldwijd hebben meer dan 35.000 tests afgerond en zijn samen goed voor maar liefst 350.000 pageviews per maand. Topolis is dan ook bewezen én meetbaar succesvol: het IT management heeft door de ontdekkingen gedaan in Topolis een nieuwe en betere manier van werken geïmplementeerd. 

En de lerenden? Die beoordelen Topolis als online leeroplossing met maar liefst een 8.

Meetbaar succesvol

Learning

  • Is social learning alleen geschikt om in te zetten op digitale platformen?

    Nee, social learning kan op allerlei manieren ingezet worden, online en offline. Maar een digitale game is bij uitstek geschikt om grote groepen tegelijkertijd te trainen.


    Lees meer over social learning