Onboard met Anand Jansen

"Goede onboarding geeft rust en zelfvertrouwen"

"Goede onboarding geeft rust en zelfvertrouwen"

Bij ondernemingsorganisatie VNO NCW Midden wisten ze amper iets over onboarding. Dus kwamen ze bij ons terecht. In een interview voor hun nieuwsbrief, praatte onze Business Developer Anand Jansen hen bij.

"Onboarding is een inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Daardoor voelen zij zich thuis, weten ze sneller de weg in de organisatie en doen ze eerder hun werk goed. Een goed onboardingprogramma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers snel integreren en dat de productiviteit stijgt. Vaak duurt het tussen negen en twaalf maanden voordat iemand op een optimaal productiviteitsniveau zit. Met goede onboarding kan dat in drie tot zes maanden."

Dus hoe pak je dat ‘onboarden’ aan?

“Het belangrijkste is dat je een proces inricht. Zorg dat dat proces niet alleen praktisch is (hier is je bureau en hier is je laptop), maar verbind mensen. Het gaat om de strategie van de organisatie, de cultuur en “waar moet ik zijn als ik iets niet weet?” Maar ook over ogenschijnlijke details, zoals wat moet iemand aantrekken, formeel of juist niet? Onboarding meldt dat en dat geeft rust en zelfvertrouwen."

Meer weten?

Bekijk onze themapagina over onboarding & offboarding.

Lees verder