Digitalisering is momenteel een ‘hot’ topic binnen de kunstwereld. Musea zetten in rap tempo hun collecties online, zijn actief op social media en bedienen bezoekers in sommige gevallen met een eigen museum-app. E-learning schittert door afwezigheid maar dat is onterecht. Maakt onbekend dan echt onbemind?
E-learning moet nog naam maken binnen de museumbranche en dat begrijp ik heel goed. Ikzelf had tot een paar jaar terug nog nooit van e-learning gehoord. Online leren? Hoe werkt dat dan? Op de universiteit maakte ik gebruik van online readers, je weet wel, van die ingescande kopieën. Was dat het dan? Na mijn studie besloot ik een online studie Didactiek te volgen, ditmaal met instructievideo’s en een online test. Oké, dat begon er op te lijken, maar niets bereidde mij voor op het enorme scala aan online leeroplossingen dat ik ontdekte toen ik bij TinQwise kwam werken.
Eenmaal in the business weet ik het zeker: e-learning en de kunstwereld zijn een match made in heaven! Waarom? Dat laat ik graag zien aan de hand van twee type leeroplossingen waar musea écht iets aan hebben.